W-VL kampioenschap

Talisman, Civilization, risk, Kolonisten van Catan, Formule Dé, ...
Post Reply
User avatar
Iceking
Legend
Posts:1235
Joined:Sun Jun 24, 2007 11:06 am
W-VL kampioenschap

Post by Iceking » Mon Feb 07, 2011 8:53 pm

GEZELSCHAPSSPELLENTORNOOI
13de Beker van West-Vlaanderen
“Memorial Geert Lagrou”
Voorronde Kampioenschap van België (BFVS)

Zondag 27 februari 2011 10u–18u00
Zaal De Bosserij (nabij sporthal)
Acaciastraat 31A – 8210 Veldegem

ORGANISATIE : SPELEN OP ZOLDER - ZEDELGEM

Iedereen Prijs! ‘Je inschrijving moet ons bereiken ten laatste op vrijdag 25 februari 2011. Er zijn geen inschrijvingen meer mogelijk de dag zelf!

Deelnameprijs ?
8 € ongeacht het aantal sessies. Iedereen heeft evenveel kans bij de loterij om een spel te winnen. Er is een speciale prijs voor de eerste tien in de uitslag, de beste West-Vlaming en de beste Junior. De club met het grootste aantal deelnemers ontvangt drie spellen, tweede grootste club twee .
Daarenboven ontvangt iedere club die met minstens 5 spelers deelneemt een prachtige prijs !! (bij inschrijving club doorgeven, op de dag zelf niet meer geldig)Inschrijven via
Website: http://www.spelenopzolder.be" onclick="window.open(this.href);return false; (vanaf 7 februari) E-mail: joke.koen@telenet.be

Telefoon: 050 / 28 09 97 (Koen Verstraete) GSM: 0479 / 91 74 62 (Yves Degrieck)

Je inschrijving moet ons ten laatste bereiken op 25 februari 2011 !


INSCHRIJVINGSFORMULIER (naam in drukletters graag !)
Ø Naam : ……………………………………………………………………………………….
Ø West-Vlaming : Ja / Nee (schrappen wat niet past) (moet er momenteel wonen)
Ø Ouder dan 18 op 27 februari : Ja/Nee (Schrappen wat niet past)
Ø e-mailadres : ………………………………………………………………………………..
Ø Spellenclub : ………………………………………………………………………………..

Het toernooi gaat door in zaal de Bosserij, Acaciastraat 31a te Veldegem. Neem op de E403 afrit Ruddervoorde, rij richting Zedelgem en sla links de kloosterstraat in richting Veldegem. Sla op het einde van de Kloosterstraat links af. Sla daarna de derde straat rechts in op het kruispunt met de klinkertjes. Je bent nu in de Acaciastraat, het toernooi vindt plaats in de polyvalente zaal van de sporthal.


De spellen met een witte achtergrond worden op ieder toernooi gespeeld en tellen dus mee voor het Belgisch Kampioenschap. De spellen met grijze achtergrond worden enkel op ons toernooi gespeeld en tellen mee voor het West-Vlaams kampioenschap en voor het Belgisch kampioenschap algemeen.


Spellen met een asterix (*) worden de dag zelf uitgelegd indien nodig, de andere spellen zijn verondersteld gekend.

Kies per sessie in kolom “X” het spel van je voorkeur, en in kolom “R” een reservespel. Het is belangrijk dat je een reservespel invult, anders bestaat de kans dat je een spel moet spelen dat je niet had gekozen.

Sessie 1
X
R
Sessie 2
X
R
10u00-12u00


12u45-15u30


Asara (Ravensburger)*


Assyria (Ystari)


Cluedo Geheim Agent (Hasbro)*


Carson City + uitbreiding*


Crows (Valley Games)*


Great Fire of London 1666 (Prime Games)*


Glen More (Ravensburger)*


Hansa Teutonica (Argentum)*


Kolonisten van Katan


Imperial 2030 (The Game Master)*
wegens duur spel om 12u15
(kennis van Imperial noodzakelijk)


Rummikub (Goliath)


Industry (Ystari)*


Seeland (Ravensburger)*


Macao (Ravenburger)


Small World – Be not Afraid…(Days of Wonder)*


Monopoly Revolution (Hasbro)*


Tobago (Zoch)


Puerto Rico (Ravensburger)


TTR Europe - 1912 – Alvin & Dexter (Days of Wonder)*


Troyes (Pearl Games)*


Fürstenfeld (2F-Spiele)*


Age of Steam – New Hampshire
(Bézier Games)*Jerusalem (Abacus)*


London (Treefrog)*


Sessie 3
X
R
16u00-17u157 Wonders (Repos)*Alea Iacta Est (Ravensburger)AquarettoAsteroyds (Ystari)*Bumbesi (Ravensburger)*Experiment E4(Sandtimer)Koopmanshuis (The Game Master)*Mille Grazie (Zoch)*Monopoly Deal (Hasbro)Safranito (Zoch)*Linie 1 (Goldsieber)*Loch Ness (Hans Im Glück)*PlateauX (Winning Moves)*
Met dank aan onze sponsors :Voor meer info over de geplande spellen druk op onderstaande link :

http://www.boardgamegeek.com/geeklist/64070" onclick="window.open(this.href);return false;


Of lees hieronder
Sessie 1 :
Asara (4)/Wolfgang Kramer & Michael Kiesling (Ravensburger)* : Het duo heeft eindelijk weer een spel beet dat de vergelijking kan doorstaan met klassiekers als Tikal en Java. Eenvoudige spelregels maar veel strategie. Bouw de interessantste torens in een Perzisch land. Gevorderde versie wordt gespeeld.
Cluedo Geheim Agent (6)/Onbekend (Hasbro)* : Met het originele Cluedo heeft dit spel nog weinig te maken. Je kruipt in de huid van een internationale spion en probeert zoveel mogelijk opdrachten te vervullen en zo de beste superspion te worden.
Crows (4)/Tyler Sigman (Valley Games)* : Nieuwe sponsor Valley Games introduceert een tactisch legspel waarbij kraaien de grootste buit proberen te veroveren.
Glen More (5)/Mathias Cramer (Ravensburger)* : Als Schots clanhoofd probeer je op de meest opportunistische wijze je rijkdom en weelde te vergroten. Glen More bevat een uniek rondesysteem waarbij de volgorde van zetten en het aantal zetten in de volgende ronde verschillend is.
De Kolonisten van Catan (4)/Klaus Teuber : Deze heuse klassieker behoeft geen uitleg meer en is voor vele spelers de start geweest van hun hobby. Dit spel staat nog steeds als een huis.
Rummikub (4)/Ephraim Hertzano(Goliath) : Klassiek combinatiespel dat zijn status al lang heeft bewezen.
Seeland (Günther Burkhardt & Wolfgang Kramer)* : Nederland voert al jaren strijd om hun land droog te leggen en dit land te cultiveren. De vraag is natuurlijk wie dit het best kan. We spelen de meer strategische versie met de open kaart, records en stadshouders.
Small World met uitbreiding Be Not Afraid…(5)/Philippe Keyaerts(Days of Wonder)* : Deze fantastische heruitgave van Vinci speelt zich nu af in een fantasywereld. Dit spel heeft een origineel spelsysteem. Philippe Keyaerts is een Belgische spelontwerper en regelmatig deelnemer aan onze toernooien. Be not afraid… bevat 5 nieuwe volkeren.
Tobago (4)/Bruce Allen(Zoch): Dit spel met een vernieuwend spelbord doet het heel erg goed in de polls. Spelers beginnen met een stuk van een schatkaart. Gedurende het spel komt er steeds meer info naar boven om een schat te vinden. Eens de schat is gelocaliseerd is het de bedoeling om de schat als snelste op te graven en te beveiligen.
Ticket to Ride : Europe 1912 met Alvin & Dexter(5)/Alan R. Moon(Days of Wonder)* : Ticket to Ride voorstellen hoeft niet meer en volgens veel liefhebbers van het spel is de Europe-versie de beste. 1912 introduceerde naast nieuwe tickets ook opslagplaatsen en depots, Alvin & Dexter blokkeert bepaalde steden van waaruit niet meer mag worden gebouwd.
Fürstenfeld (5)/Friedemann Friese(2F-Spiele)* : Bouw als brouwer eerst je imperium op maar beslis op het juiste moment om op je lauweren te gaan rusten en paleizen te bouwen. Een strategisch spel dat een kaartensysteem hanteert dat in de verte aan Dominion doet denken. Toch is dit geen kaartspel. De basisversie wordt gespeeld.
Jerusalem (4)/Michele Mura(Abacus)* : Versterk je positie binnen Jerusalem door nieuwe grondstoffen te winnen. Probeer de overhand te halen in de sleutelsectoren van de stad. Wie uiteindelijk de hoogste toren bouwt krijgt de macht in Jerusalem.

Sessie 2 :

Assyria (4)/Emanuele Ornella(Ystari)* : De speldesigner en kleine uitgever (Mind the Move) Ornella presenteert dit jaar een strategisch spel bij Ystari. In Assyria leidt elke speler een stam door de woestijn. Iedere stam probeert te overleven door voedsel te verzamelen, bronnen te zoeken en ziggurats te bouwen. Zoals steeds bij Ornella zijn er verschillende mogelijkheden om punten te scoren.
Carson City : A new Beginning (5)/Xavier Georges* : Carson City stond vorig jaar al op het spellentoernooi en wordt nu gespeeld op een volledig nieuwe manier ; een nieuw begin dekt hier duidelijk de lading.
Great Fire of London 1666(6)/Richard Denning(Prime Games)* : De beroemde brand in London maakte 70000 mensen dakloos. Jij probeert zoveel mogelijk eigendommen te redden van de vreselijke vlammen, maar de strijd is ongelijk.
Hansa Teutonica (5)/Andreas Steding(Argentum)* : Als handelaar bouw je een netwerk van kantoren langs de beroemde hansesteden. Ondertussen probeer je zelf ook meer vaardigheden te ontwikkelen om je netwerk nog beter uit te bouwen.
Imperial 2030 (6)/Mac Gerdts (The Game Master)* : Imperial is verhuisd naar de toekomst. Grootmachten voeren nog steeds oorlog en hebben daar nog steeds geld voor nodig. De winnaar is niet degene met het sterkste land maar de speler die het meeste geld en de beste aandelen heeft in de zegvierende landen. We spelen de versie zonder investorcard. Kennis van het originele spel Imperial is vereist.
Industry (4)/Michael Schacht (Ystari)* : Industry is een sterk gewijzigde versie van Industria uit 2003. Het is in feite een biedspel waarbij je investeerd in fabrieken, technologieën en transport. Vooral de samenhang van voorgaande zaken bepalen de winnaar.
Macao (4)/ Stefan Feld(Ravensburger) : Feld slaagde er opnieuw in om een origineel systeem in een spel binnen te smokkelen. Met een windroos die plannen mogelijk maakt tot 6 ronden ver, is dit spel in hoofdzaak een spel van zorgvuldige planning zonder jezelf te vroeg te verbranden door te moeilijke actiekaarten te kiezen.
Monopoly Revolution (6)/Onbekend(Hasbro)* : Monopoly hoeft natuurlijk niet meer worden voorgesteld . Revolution maakt het spel vooral veel aangenamer om te spelen.
Puerto Rico (5)/Andreas Seyfarth(Ravensburger) : Deze klassieker wordt vaak aanzien als het beste spel ooit : Op Boardgamegeek, ’s werelds grootste spellencommunity, dueleert dit spel met Agricola voor de eerste plaats en bewijst het hiermee dat het spel jaren na dato nog steeds staat als een huis. In 2010 moest Puerto Rico dan toch de duimen leggen voor het oorlogsspel Twilight Struggle.
Troyes (4)/Sébastien Dujardin, Xavier Georges & Alain Orban(Pearl Games)* : De nieuwe Belgische uitgever Pearl Games bracht onmiddellijk een spel uit dat insloeg als een bom. 4 eeuwen geschiedenis worden nagespeeld in de Franse Stad. Verwerf de meeste faam op religieus, militair en burgerlijk gebied.
Age of Steam – New Hampshire (6)/Martin Wallace & Ted Alspach (Bézier Games)* : Age of Steam is zowat het favoriete spel bij Spelen op Zolder. New Hampshire is een variant waar je enkel over je eigen sporen mag rijden en niemand anders een gelijkaardige verbinding mag maken. Het is een heel speciale variant.
London (4)/Martin Wallace (Treefrog)* : Dit spel begint waar the great fire of London eindigt. London wordt langzaam weer opgebouwd maar het blijft moeilijk om uit de armoede te geraken. Naar de normen van Wallace een redelijk eenvoudig spel qua uitleg, maar o zo strategisch.

Sessie 3 :

7 Wonders (7)/Antoine Bauza (Repos Production)* : Dé internationale hit van 2010 is van Belgische makelij. Dit kaartspel speelt snel en is heel slim opgebouwd. Wegens zijn groot succes is 7 wonders momenteel uitverkocht.
Alea Iacta Est (5)/Bernd Eisenstein & Jeffrey D. Allers(Ravensburger) : Kruip in de huid van Julius Caesar en verdien de meeste prestigepunten door je 8 dobbelstenen het slimst te plaatsen in 1 van de 4 gebouwen. Niet zomaar een dobbelspel.
Aquaretto (5)/Michael Schacht : Hoewel er veel gelijkenissen zijn met het bekroonde Zooloretto is dit veel meer dan een doorslagje van het origineel. Het spelverloop is zelfs heel wat tactischer dan zijn voorganger.
Asteroyds (6)/Guillaume Blossier & Frédéric Henry (Ystari) : Compleet chaotische spacerace. Er zijn slechts 2 mogelijkheden : You’ll love or you’ll hate it. We spelen de basisversie.
Bumbesi (6)/Klaus Kreowski (Ravensburger)* : Een licht familiekaartspel dat enigszins doet denken aan Take 5.
Experiment E4 (6)/Sander Vernyns & Tim De Rycke(SandTimer) : E4 staat voor Empty Erlenmeyer Experiment Expansion . Uitbreiding op het leuk biedspel voor pientere laboranten gecreëerd door het Belgische spellenduo Sander Vernyns en Tim Derycke.
Het Koopmanshuis (5)/Stefan Feld (The Game Master)* : Hamburg is anno 1900 een welvarende handelsstad. Verhandelen, verschepen en vooral zorgen dat je pakhuizen niet worden opgeslorpt door het vuur.
Mille Grazie (4)/Dirk Hillebrecht (Zoch)* : Spelers kruipen beurtelings in de huid van edellieden en straatrovers. De edellieden proberen taken te vervullen, terwijl de rovers hen proberen te overvallen. In wezen is dit vooral een blufspel.
Monopoly Deal (5)/Onbekend(Hasbro)* : Dit snelle kaartspel is sterk verwand aan het bordspel monopoly, maar is in feite tactischer dan haar grote zus.
Safranito (4)/Marco Teubner (Zoch)* : Een ongeziene combinatie van een behendigheidsspel en een strategisch spel. Verzamel de juiste ingredienten om een Oosterse maaltijd te bereiden.
Linie 1 (5)/Stefan Dorra(Goldsieber)* : Deze klassieker uit 1995 werd vorig jaar terug uitgebracht door Goldsieber. Eerst bouw je een tramroute uit om hem vervolgens zo snel mogelijk te rijden. Het systeem van rijden is wel enigszins veranderd tov het origineel spel.
Loch Ness (5)/Ronald Wettering(Hans Im Glück)* : Wie zet zijn fototoestel het best op om het beroemde Schotse monster te fotograferen. Iedereen krijgt slechts een deel van de info : Een bluf- en deductiespel.
PlateauX (4)/Hendrik Simon(Winning Moves)* : Tactisch pareltje dat serieus onderschat wordt. Abstract bewegen en de hoogste positie proberen te bereiken van een snel opgebouwd spelbord.
Post Reply