Coverage NQ - Round 3: Michiel Coghe vs. Eric Delaere

Reports van onze toernooispelers.
Post Reply
mcoghe
Legend
Posts: 509
Joined: Sat May 30, 2009 9:31 pm

Coverage NQ - Round 3: Michiel Coghe vs. Eric Delaere

Post by mcoghe » Sat May 01, 2010 4:30 pm

Renzo heeft notities genomen bij ronde drie van de NQ: Michiel tegen Eric

Beide spelers rollen de dobbelstenen, maar door de jarenlange ervaring van Eric wint hij met gemak. 'I will begin this fierce battle!!' brulde hij om Michiel te intimideren. Daarna probeerde hij Michiel zijn aandacht af te leiden door te beginnen praten over common decks, maar Michiel bleef gefocust.
Beide spelers hielden hun openingshand. Eric begon met Marsh Flats into Steppe Lynx. Michiel speelde Raging Ravine, go. Erice speelde fetch, sloeg voor 4 en speelde een Kor Firewalker. Michiel begon wat zenuwachtig te raken toen hij een Savage Land speelde en weer go zei. Eric speelde weer een land en met een grote grijns smeet hij honor of the pure op tafel. Toen de eerste kaart van Michiel on the battlefield kwam, namelijk Sprouting Thrinax, had hij nog maar de helft van zijn leven over. MAAR gelukkig vergat Eric een leven te gainen via Kor Firewalker en zo bleef Michiel in het spel. Volgende beurt sloeg Eric voor drie met z'n Kor, terwijl de rode Thrinax daar maar lag te liggen. En hij speelde dan nog een Kor Firewalker. Nu begon het echt te nijpen voor Michiel. Maar gelukkig kwam Bloodbraid Elf to the rescue... of toch niet... Hij cascade in Blightning en voor een of andere duistere reden, die mij zelf nog onbekend is, viel Michiel aan met de Elf. Eric blockte met anti-vuurKor (pro red), Michiel vloekte en begon haast te wenen... Nee niet echt, maar toch: awoe Michiel, ge moest beschaamd zijn!
Daarna speelde Eric land en Brave the Elements op rood en sloeg Michiel tot totale vernedering. En terecht!

Michiel: 0 Eric: 1

Michiel sidede 2 Sprouting Thrinax uit, want die zijn meestal toch waardeloos tegen Eric's protection beesten, waarvan Michiel vermoedde dat het er na sideboardden 9 gingen zijn (Devout Lightcaster). De snoodaard had natuurlijk al voor het toernooi de lijst van Eric eens goed bestudeerd. En hij haalde ook 3 Terminates uit zijn deck, zelfde reden.
In de plaats kwamen er 3 Master of the Wild Hunt bij (de tech tegen WW). Ook een Maelstrom Pulse en Doom Blade kwamen erin.

Eric Haalde 2 Honor of the Pure, 3 Path to Exile, 2 Elspeth en 1 Ajani uit zijn deck en stak er 4 Celestial Purge en 4 Devout Lightcaster in de plaats. Allemaal haat tegen rood en zwart dus (weerom: leve Master of the Wild Hunt)

Beide spelers keepten. Het tweede spel werd gestart door Michiel die zeer sterk opende met een Savage Lands... indrukwekkend. Het eerste beest dat in het spel kwam was Kor Firewalker, die end of turn meteen een Doom Blade op z'n doos kreeg. Dan speelde Michiel een Blightning die ervoor zorgde dat Eric het spel moest zien te winnen zonder z'n Kor Skyfisher en Honor of the Pure. Eric kwam terug met een land en een turn 3 White Knight, maar hij stond wel nog maar op 16 door Blightning en een fetch. Volgende beurt kwam er niks bij Michiel... Hmm wat voert hij in z'n schild? Niks blijkbaard, want Eric sloeg hem naar 18 en voegde een Kor Firewalker toe aan z'n leger van weenies. Michiel topdeckte een Putrid Leech en zei go. Eric had een antwoord klaar in de vorm van Devout Lightcaster die Light castte op de zombie worm en blijkbaar hebben die een zwakte voor licht en verdween in het niks. Zo kon Eric ongehinderd slaan voor 4. De beurt daarna kreeg Michiel z'n vierde landje en speelde Bloodbraid die ervoor zorgde dat de White Knight in de fik schoot door Lightning Bolt. MAAR Eric heeft nog wat troeven achter de hand; hij speelt Kor Skyfisher die erin slaagt een hele weide te doen vliegen naar Eric's hand, maar Eric moet daar niks van weten en legt hem meteen terug in het spel, untapped dan laat hij Bloodbraid Elf oplossen in het niks met Celestial Purge en slaat weer voor 4 op Michiels doos, zo begint Michiel z'n beurt met nog maar de helft van zijn leven. Gelukkig heeft Michiel ook wel nog wat deftigs te spelen en hij slaat met een duivelse lach (muahahaha) Master of the Wild Hunt op tafel: DE TECH. Nu was het Eric's beurt om te begin wenen. Hij slaat met zijn vliegende Kor en speelt Steppe Lynx, go. Michiel krijgt een wolfje en speelt Blightning. Eric verliest een land en Kor Firewalker. Volgende beurt speelt eric een fetch en fetcht hij en hij valt aan met vliegKor en Steppekat. De Lynx wordt geblockt door de wolf, die nog voordat hij een gevechtje kan beginnen met de Lynx door de Master op Kor Firewalker wordt gesmeten. Michiel die nog op 6 staat, krijgt een wolf en untapt zeer zelfverzekerd. Hij speelt een Pulse op vliegKor en zegt go. Volgende beurt weerom hetzelfde liedje voor Eric: hij topdeckt fetchland, speelt het en sact meteen, valt aan met Steppekat, die geblockt wordt door een wolf die dan op Devout Lightcaster wordt gesmeten door de Meester van de Wilde Jacht. Volgende beurt speelt Michiel een Blightning en valt aan met Master otWH, zo komt Eric op 8 te staan. Eric trekt een kaart (Devout Lightcaster) en zegt go. Michiel valt aan met wolf en Master en werkt het proper af met een Blightning.

Michiel: 1 Eric: 1

Eric verandert nog snel iets aan z'n deck: hij haalt er nog een Honor of the Pure uit en ook een Student of Warfare uit z'n deck en er komen twee Oblivion Ring in de plaats.

Volgende spel keepen beide spelers hun hand. De actie begint weerom bij Eric: een White Knight op turn 2. Michiel speelt land en zegt go. Erice slaat voor 2 speelt een Knight of the White Orchid. Dan is het aan Michiel en hij speelt een Putrid Leech en Swamp. Michiel blockt met Leech de Ridder van de Witte Orgie en speelt een Bliksemschicht op de Witte Ridder. Maar Eric heeft tweemaal Brave the Elements, Michiel pumpt z'n Leech en komt zo op 14. Dan speelt Michiel in zijn beurt een Sprouting Thrinax. Dan is het weer aan Eric en hij slaat met z'n White Knight en speelt dan nog zo'n White Knight, terwijl Michiel daar bescheten zit toe te kijken met een Leech en Thrinax... De beurt daarop wordt het niet veel beter: Michiel speelt enkel land. Dan slaat Eric weer met White Knight, maar nu met twee. Dus Michiel zakt verder naar 8. De beurt daarop moet Michiel wat denken en besluit dan om aan te vallen met Leech en te pumpen en speelt dan Siege-Gang Commander. Nadat Eric Siege-Gang grondig bestudeerd heeft en Michiel een vortzak noemde ( :( ), untapt hij en speelt een Lynxe en valt aan met z'n twee Witte Ridders, die allebei geblockt worden door een Goblin token. Dan slaat Michiel terug met Thrinax en Leech. De Leech wordt gechumpt door Steppe Lynx, die wordt gepumpt door een fetchland, maar Michiel schiet in response een Goblin op de Steppekat. Zo komt Eric op 14. Volgende beurt valt Eric weer aan met z'n twee ridders. 1 ervan wordt geblockt door Siege-Gang Commander, die zichzelf dan opoffert voor het vaderland en hij schiet zichzelf af op de ander ridder. De volgende beurt slaat Michiel met Leech en Thrinax, Eric nog op 9. Dan speelt Michiel Broodmate en het spel is snel beslist.

Michiel: 2 Eric: 1

Zeg me wat je vindt van de report

grtz
-Michiel
Last edited by mcoghe on Sat May 01, 2010 5:48 pm, edited 1 time in total.
...
User avatar
jan64
Legend
Posts: 1921
Joined: Sun Jun 24, 2007 12:02 pm

Post by jan64 » Sat May 01, 2010 4:36 pm

Goed zo!!!
They laugh at us,
because we are different,
We laugh at them,
because they are all the same.
Image
User avatar
Blancoke
Planeswalker
Posts: 2927
Joined: Sun Jun 24, 2007 1:16 pm

Post by Blancoke » Sat May 01, 2010 4:37 pm

Daarna probeerde hij Michiel zijn aandacht af te leiden door te beginnen praten over common decks.
gelukkig vergat Eric een leven te gainen via Kor Firewalker en zo bleef Michiel in het spel
sidede
LOL

en voor de rest: je gebruikt topdeck verkeerd, topdeck is een goede kaart. Volgens jij is alles een topdeck alleja :p, topdeck wordt vooral figuurlijk gebruikt!

Mooi report
Image
mcoghe
Legend
Posts: 509
Joined: Sat May 30, 2009 9:31 pm

Post by mcoghe » Sat May 01, 2010 4:40 pm

jah, topdeck betekent voor mij: de bovenste kaart van je deck die je deze beurt getrokken hebt. :p
sidede is trouwens de juiste O.V.T. van siden ;)
Heb hier en daar wel paar werkwoordn niet vervoegd heb 'k gemerkt.
...
User avatar
jan64
Legend
Posts: 1921
Joined: Sun Jun 24, 2007 12:02 pm

Post by jan64 » Sat May 01, 2010 4:45 pm

Zal es proberen een paar plays van vandaag hier te posten die in me herinner...

tegen Polype:

Hij staat op 18, heeft een collonade, een hoop land, 2 Knight (+4/+4), BoP, hierarch in het spel,

Ik sta op 7, en heb 2 knight ( 3 land in graveyard) , hierarch, jace en 6 land...
( en sovereigns in hand :) )
In zijn beurt valt hij jace aan met colonade, enkel nog W open ( 1ste spel, dus geen path !!)

End of turn activeer knight, 5 land in graveyard, untap, speel sovereigns, activeer eerste knight en haal steppe, 2de pro green, val aan, enchant, 19/19 trample protection van groen, GG

:P
They laugh at us,
because we are different,
We laugh at them,
because they are all the same.
Image
User avatar
stone_d
Legend
Posts: 1114
Joined: Fri Jul 13, 2007 6:27 pm

Post by stone_d » Sat May 01, 2010 5:09 pm

Kvind et beter geschreven dan meeste dingen op MTG.com en OP masters coverage :D Alleen zou ik niet zoveel kaarten vertalen in het Nederlands, een tweetal keer is goed, maar je doet het wel veel :) kmoest lang nadenken bij "gele weide" :P
Maar tis zeker heel tof om te lezen, vooral omdat alles erin voorkomt ipv die stomme report op MTG site, ze laten daar teveel weg vind ik.


Nogmaals proficiat hé ;)

Wa zou Eric nu doen op nationals... :P
A creature with deathtouch is so deadly in combat that it overrides the new rules for assigning combat damage.
User avatar
FlyingFreak
Legend
Posts: 2377
Joined: Sun Jun 24, 2007 7:53 pm

Post by FlyingFreak » Sat May 01, 2010 5:19 pm

stone_d wrote:kmoest lang nadenken bij "gele weide" :P
:D
elladan
Battle Mage
Battle Mage
Posts: 2382
Joined: Mon Jun 25, 2007 8:34 am

Post by elladan » Sat May 01, 2010 7:03 pm

Wa zou Eric nu doen op nationals...
Wel, dat is idd maar de vraag hé... :roll:
Neen, 'k had weinig ambitie vandaag... M'n WW was nu ook nie zo'n superdeck hé... Ik deed mee uit pure fun !
Proficiat aan Michiel, je verdiende om te winnen !
En proficiat aan de andere 2 WM om zich te Q'n !
Destruction is the work of a moment, creation is the work of a lifetime.
Post Reply