Civilization

Elk jaar vindt de Civilizationdag plaats in de kerstvakantie !

Voor meer info kan je het verslag van de civilizationdag van 2004 of 2006 lezen.
Een korte beschrijving van het spel vind je hieronder.

Gebaseerd op het populaire computerspel. Sid Meier’s Civilization laat de spelers een complete beschaving opbouwen en door eeuwen geschiedenis loodsen. Oorlogen, ziekten, maar ook grote ontdekkingen en Wereldwonderen komen voorbij als de speler zijn beschaving door vier tijdperken menselijke beschaving loodst.

Iedere beschaving is ergens begonnen. Met Civilization kun je zelf een beschaving stichten en moet je proberen deze veilig door de eeuwen heen te loodsen. Maar aangezien stilstand achteruitgang is, moet je beschaving ontwikkeld worden.

Bouw steden, legers, breid je territorium uit, voer diplomatieke onderhandelingen en handel met andere volkeren. Zet je naam in de geschiedenisboeken door als eerste de ruimte in te gaan, wereldwonderen te bouwen of de gehele wereld te veroveren.

Civilization is gebaseerd op het bekroonde computerspel, waarvan er wereldwijd al meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht zijn.

Bij Sid Meier’s Civilization: Het Bordspel moet je een beschaving stichten en ontwikkelen om aan het einde van het spel de meest indrukwekkende beschaving te hebben. Je kunt dit bereiken door in je beurten speelstukken te verplaatsen, gevechten aan te gaan, door te handelen, het ontdekken van nieuwe technologieën, en het bouwen van nieuwe gevechtseenheden, kolonisten en vestigingen. Door het handig vermengen van economische groei, militaire macht, diplomatiek en winstgevende handel kun je de grootste beschaving ooit creëeren en het spel winnen!