FNM

De DCI® geeft alle magicspelers ter wereld de kans om in een weekelijks terugkerend toernooi te spelen. Spelers kunnen daarbij mooie FOIL kaarten als prijs winnen. FNM is speciaal bedoeld om het magic spelletje “casual” te houden. Daarom :

  • FNM events hebben minder impact op een spelers rating dan andere toernooien
  • Niet alleen prijzen voor de winnaars, er is ook een prijs door loting.
  • Het is vooral de bedoeling om nieuwe spelers het spel te leren

Meer info kan je altijd vinden op de site van wizards zelf.

Om het gemakkelijker te maken om deel te nemen zijn Friday Night Magic events enkel Standard Constructed, Sealed Deck or Booster Draft.

 

De eerste vrijdag van de maand is er FNM draft.
De tweede donderdag van de maand is er sealed deck. De derde donderdag van de maand terug draft.
Als dit niet duidelijk is kan je altijd onze kalender raadplegen.

draft :

Er wordt telkens gedraft met 3 boosters van de laatste reeks(en). Je mag hierbij gebruik maken van je eigen boosters. Dan betaal je slechts 1 euro deelname of zonder boosters 10€.
Het princiepe : iedereen doet een pakje open, je kiest één kaart en geeft de rest door aan je buurman. Van je andere buurman krijg je dus ook een pakje, je kiest één kaart, geeft weer je pakje door, enz … In onze club worden de rares achteraf verdeeld. De winnaar krijgt de eerste keuze, enz. Ook worden bij de her te verdelen rares nog telkens enkele boosters gevoegd die iedereen ook vrij kan kiezen ( ofwel kies je dus een rare ofwel kies je een booster ).

sealed deck :

Hierbij zorg je voor 6 boosters en 2€ of zonder boosters 20€. De zes boosters doe je ter plaatse open en met de kaartjes van die zes boosters maak je een deck. Het land is gratis beschikbaar in onze club en daarvan mag je er onbeperkt toevoegen. Je kaarten mag je dus zelf houden. De twee extra boosters dienen dan als prijs. Iedereen die het toernooi uitspeelt krijgt zowiezo één booster terug. De andere boosters worden dan verdeeld volgens het aantal behaalde punten.